Prawdziwki, kurki, podgrzybki... Grzyby to prawdziwe skarby polskich lasów, które potrafią zamienić najprostszy obiad w wykwintne danie. Świeże grzyby są dostępne przez bardzo krótki czas w roku. Wtedy właśnie starannie zbieramy je dla Państwa, poddajemy nadzorowi grzyboznawcy i przyznajemy atest, aby nasi Klienci bez obaw mogli cieszyć się ich smakiem.
![]()
Borowik szlachetny
(Boletus edulis)
![]()
Podgrzybek brunatny
(Xerocomus badius)
![]()
Pieprznik jadalny "kurka"
(Cantharellus cibarius)
![]()
Gąska zielonka
(Tricholoma equestre)
![]()
Koźlarz czerwony
(Leccinum rufum)
![]()
Mleczaj rydz
(Lactarius deliciosus)
![]()
Maślak zwyczajny
(Suillus luteus)
![]()
Kolczak obłączasty
(Hydnum repandum)